Pittige gebakken mosselen
Pascal Lahaij Recepturen | |
Franse benaming: | Moules frire |
Hoeveelheid: | ± 20 personen |
Categorie: | Warme keuken / Amuses |
Voor: | Kookclub Les Cinq Toques Rouges |
Datum: | 06-11-2012 |
Hoeveelheid: | Ingrediënten: | |
4 kg | Jumbo mosselen | |
1 | Ui (in halve ringen) | |
1 | Prei (in dunne ringen) | |
½ bos | Bladselderij | |
2 takjes | Tijm | |
1 | Laurierblad | |
2 dl. | Droge witte wijn | |
Witte peper uit de molen | ||
4 eetlepels | Patent bloem | |
2 eetlepels | Kerriepoeder (pikante) | |
Zonnebloemolie | ||
1 dl. | Mayonaise (zelf gemaakt) | |
1 dl. | Crème fraîche | |
2 eetlepels | Savora mosterd | |
Fijn gesneden dragon | ||
20 kleine | Friteszakjes (puntzakjes) |
Bereidingswijze: | |
1 | Kook de mosselen met het bouquet en de wijn tot ze openstaan. |
2 | Giet ze af en haal ze uit de schelp. Bewaar het vocht. |
3 | Meng de bloem met de kerrie en schep dit door de mosselen. |
4 | Meng de crème fraîche met de mayonaise en de savora mosterd. |
5 | Meng met de dragon en breng op smaak. |
Afwerken: | |
1 | Verwarm de olie en schud de overtollige bloem af van de mosselen. |
2 | Bak de mosselen in porties goud bruin en krokant in de olie. |
3 | Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat fleur de sel. |
4 | Serveer in friteszakjes in een longdrinkglas gezet. Geef de dip er apart bij. |