Pittige gebakken mosselen

Pascal Lahaij Recepturen
Franse benaming: Moules frire
Hoeveelheid: ± 20 personen
Categorie: Warme keuken / Amuses
Voor: Kookclub Les Cinq Toques Rouges
Datum: 06-11-2012
Hoeveelheid: Ingrediënten:
4 kg Jumbo mosselen
1 Ui (in halve ringen)
1 Prei (in dunne ringen)
½ bos Bladselderij
2 takjes Tijm
1 Laurierblad
2 dl. Droge witte wijn
Witte peper uit de molen
4 eetlepels Patent bloem
2 eetlepels Kerriepoeder (pikante)
Zonnebloemolie
1 dl. Mayonaise (zelf gemaakt)
1 dl. Crème fraîche
2 eetlepels Savora mosterd
Fijn gesneden dragon
20 kleine Friteszakjes (puntzakjes)
Bereidingswijze:
1 Kook de mosselen met het bouquet en de wijn tot ze openstaan.
2 Giet ze af en haal ze uit de schelp. Bewaar het vocht.
3 Meng de bloem met de kerrie en schep dit door de mosselen.
4 Meng de crème fraîche met de mayonaise en de savora mosterd.
5 Meng met de dragon en breng op smaak.
Afwerken:
1 Verwarm de olie en schud de overtollige bloem af van de mosselen.
2 Bak de mosselen in porties goud bruin en krokant in de olie.
3 Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat fleur de sel.
4 Serveer in friteszakjes in een longdrinkglas gezet. Geef de dip er apart bij.