Broodje Bapao met zuurkool en eendenbout

Pascal Lahaij Recepturen
Franse benaming: Bapao de choucroute et canard confit
Hoeveelheid: ± 20 stuks
Categorie: Warme keuken / Amuses
Voor: Kookclub Les Cinq Toques Rouges
Datum: 04-10-2011
Hoeveelheid: Ingrediënten:
300 gram Bapaomeel
60 gram Suiker
3 gram Bakpoeder
10 gram Olijfolie
± 250 gram Water
½ bosje Koriander
3 gram Kerriepoeder
300 gram Zuurkool (gegaard)
250 gram Gekonfijt eendenboutvlees (schoon)
1 dl. Mayonaise
20 gram Wasabi
Lemoncress
Bereidingswijze:
1 Meng het meel met de suiker, bakpoeder, keriepoeder, fijngesneden koriander, olie en het water tot een “plakkerig deeg”.
2 Laat het deeg rusten.
3 Knijp de zuurkool goed uit en pluk de eend in niet te kleine stukjes.
4 Meng de zuurkool met de eend.
5 Snijd kleine stukjes deeg af en druk deze plat in de handpalm.
6 Leg de vulling in het midden van het deeg en rol het deeg dicht tot een bolvorm.
7 Stoom de broodjes met de sluiting naar beneden in een stoommandje gaar.
8 Breng de mayonaise op smaak met de wasabi
Afwerken:
1 Verwarm de broodjes voor het serveren en spuit met een spuitzakje een dotje wasabi mayonaise op het broodje.
2 Garneer met de cress en serveer direct.