Broodje Bapao met zuurkool en eendenbout
Pascal Lahaij Recepturen | |
Franse benaming: | Bapao de choucroute et canard confit |
Hoeveelheid: | ± 20 stuks |
Categorie: | Warme keuken / Amuses |
Voor: | Kookclub Les Cinq Toques Rouges |
Datum: | 04-10-2011 |
Hoeveelheid: | Ingrediënten: | |
300 gram | Bapaomeel | |
60 gram | Suiker | |
3 gram | Bakpoeder | |
10 gram | Olijfolie | |
± 250 gram | Water | |
½ bosje | Koriander | |
3 gram | Kerriepoeder | |
300 gram | Zuurkool (gegaard) | |
250 gram | Gekonfijt eendenboutvlees (schoon) | |
1 dl. | Mayonaise | |
20 gram | Wasabi | |
Lemoncress |
Bereidingswijze: | |
1 | Meng het meel met de suiker, bakpoeder, keriepoeder, fijngesneden koriander, olie en het water tot een “plakkerig deeg”. |
2 | Laat het deeg rusten. |
3 | Knijp de zuurkool goed uit en pluk de eend in niet te kleine stukjes. |
4 | Meng de zuurkool met de eend. |
5 | Snijd kleine stukjes deeg af en druk deze plat in de handpalm. |
6 | Leg de vulling in het midden van het deeg en rol het deeg dicht tot een bolvorm. |
7 | Stoom de broodjes met de sluiting naar beneden in een stoommandje gaar. |
8 | Breng de mayonaise op smaak met de wasabi |
Afwerken: | |
1 | Verwarm de broodjes voor het serveren en spuit met een spuitzakje een dotje wasabi mayonaise op het broodje. |
2 | Garneer met de cress en serveer direct. |