Aardbeien, rabarber, yoghurt en basilicum
Pascal Lahaij Recepturen | |
Franse benaming: | Fraises, rhubarbe, yaourt et basilic |
Hoeveelheid: | ± 4 personen |
Categorie: | Koude keuken / Nagerechten |
Voor: | Kookclub Les Cinq Toques Rouges |
Datum: | 07-05-2013 |
Hoeveelheid: | Ingrediënten: | |
1 dl. | Room (lobbig geklopt) | |
1 dl. | Yoghurt | |
50 gram | Melk | |
5 gram | Bladgelatine | |
50 gram | Suiker | |
1 stengel | Rabarber | |
20 gram | Suiker water (1:1) | |
20 gram | Grenadine | |
½ | Citroen (sap) | |
150 gram | Aardbeien | |
100 gram | Suiker | |
50 gram | Water | |
½ bos | Basilicum | |
4 bollen | Aardbeien sorbet (receptuur) | |
Kletskoppen (receptuur) | ||
½ bakje | Basilicum cress |
Bereidingswijze: | |
1 | Verwarm de melk met de suiker. |
2 | Los hierin de in koud water geweekt en uitgeknepen gelatine op. |
3 | Voeg de yoghurt toe, en las deze hangende is, spatel er de room door. |
4 | Vul af in vormpjes en laat opstijven in de koeling. |
1 | Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. en kook op met grenadine, suikerwater en citroensap. |
1 | Kook de suiker met het water op en laat afkoelen. |
2 | Blancheer de basilicum blaadjes kort af, spoel goed koud en knijp goed uit. |
3 | Blender op met het suikerwater. |
1 | Snijd de aardbeien door de helft en marineer ze kort door de basilicumsiroop. |
Afwerken: | |
1 | Stort de yoghurtmousse op een bord. |
2 | Garneer af met de aardbeien en de rabarber. |
3 | Druppel de siroop eromheen en werk af met een bol aardbeiensorbet. |
4 | Garneer af met de kletskoppen en royaal met de basilicum cress. |
Aardbeiensorbet, kletskoppen
Pascal Lahaij Recepturen | |
Franse benaming: | Sorbet des fraises |
Hoeveelheid: | ± 20 personen |
Categorie: | Koude keuken / Nagerechten |
Voor: | Kookclub Les Cinq Toques Rouges |
Datum: | 07-05-2013 |
Hoeveelheid: | Ingrediënten: | |
1 liter | Aardbeien puree (Boiron) | |
5 dl. | Water | |
300 gram | Suiker | |
1 | Citroen (sap) | |
2 stuks | Passievruchten (gezeefd vruchtvlees) | |
200 gram | Suiker | |
85 gram | Boter | |
70 gram | Lauw water | |
75 gram | Patent bloem |
Bereidingswijze: | |
1 | Alles met elkaar opkoken, passeren en snel terug koelen. |
2 | Zeef de patent bloem. |
3 | Klop de suiker met de boter op. |
4 | Voeg het water toe en spatel er de bloem door. |
1 | Het beslag laten rusten. |
Afwerken: | |
1 | Draai de sorbet op in de ijsmachine. |
2 | Met behulp van een spuitzak doppen spuiten op een siliconenmatje in verband met een doorsnede van 1,5 cm. |
3 | Afbakken op 160 C. |