Aardbeien, rabarber, yoghurt en basilicum

Pascal Lahaij Recepturen
Franse benaming: Fraises, rhubarbe, yaourt et basilic
Hoeveelheid: ± 4 personen
Categorie: Koude keuken / Nagerechten
Voor: Kookclub Les Cinq Toques Rouges
Datum: 07-05-2013
Hoeveelheid: Ingrediënten:
1 dl. Room (lobbig geklopt)
1 dl. Yoghurt
50 gram Melk
5 gram Bladgelatine
50 gram Suiker
1 stengel Rabarber
20 gram Suiker water (1:1)
20 gram Grenadine
½ Citroen (sap)
150 gram Aardbeien
100 gram Suiker
50 gram Water
½ bos Basilicum
4 bollen Aardbeien sorbet (receptuur)
Kletskoppen (receptuur)
½ bakje Basilicum cress
Bereidingswijze:
1 Verwarm de melk met de suiker.
2 Los hierin de in koud water geweekt en uitgeknepen gelatine op.
3 Voeg de yoghurt toe, en las deze hangende is, spatel er de room door.
4 Vul af in vormpjes en laat opstijven in de koeling.
1 Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. en kook op met grenadine, suikerwater en citroensap.
1 Kook de suiker met het water op en laat afkoelen.
2 Blancheer de basilicum blaadjes kort af, spoel goed koud en knijp goed uit.
3 Blender op met het suikerwater.
1 Snijd de aardbeien door de helft en marineer ze kort door de basilicumsiroop.
Afwerken:
1 Stort de yoghurtmousse op een bord.
2 Garneer af met de aardbeien en de rabarber.
3 Druppel de siroop eromheen en werk af met een bol aardbeiensorbet.
4 Garneer af met de kletskoppen en royaal met de basilicum cress.

Aardbeiensorbet, kletskoppen

Pascal Lahaij Recepturen
Franse benaming: Sorbet des fraises
Hoeveelheid: ± 20 personen
Categorie: Koude keuken / Nagerechten
Voor: Kookclub Les Cinq Toques Rouges
Datum: 07-05-2013
Hoeveelheid: Ingrediënten:
1 liter Aardbeien puree (Boiron)
5 dl. Water
300 gram Suiker
1 Citroen (sap)
2 stuks Passievruchten (gezeefd vruchtvlees)
200 gram Suiker
85 gram Boter
70 gram Lauw water
75 gram Patent bloem
Bereidingswijze:
1 Alles met elkaar opkoken, passeren en snel terug koelen.
2 Zeef de patent bloem.
3 Klop de suiker met de boter op.
4 Voeg het water toe en spatel er de bloem door.
1 Het beslag laten rusten.
Afwerken:
1 Draai de sorbet op in de ijsmachine.
2 Met behulp van een spuitzak doppen spuiten op een siliconenmatje in verband met een doorsnede van 1,5 cm.
3 Afbakken op 160 C.